gratis verzending boven €50 // voor 22:00 besteld volgende werkdag geleverd // 14-dagen retour

Los Rarámuris
'Those with light feet'
By buying Rarámuri sandals you support
The Thousand Girls Initiative.

Edel Van Riet (29) is leraar van beroep maar bovenal een echte avonturier. Hoewel de passie voor het lesgeven hem zeker niet ontbrak, hunkerde de ontdekkingsreiziger in hem naar grootse avonturen. Drie jaar geleden besloot hij op zijn eentje Latijns-Amerika te gaan ontdekken. Hij werkte als vrijwilliger in Guatemala, begeleide trektochten naar vulkanen in Nicaragua, trok door de Mexicaanse jungle en zeilde de Caribische Zee over tot in Colombia. Een ontdekkingsreis om nooit te vergeten.

Eén ontmoeting zou op hem een diepe indruk nalaten. Rondtrekkend in het hooggebergte van Mexico leerde Edel een wel heel bijzondere Indiaanse stam kennen. Zij noemden zichzelf de Rarámuri, wat letterlijk ‘zij met zwevende voeten’ betekent.

Edel was meteen gefascineerd door de eenvoud en creativiteit waarmee de Rarámuri hun eigen schoeisel vervaardigen. Met linten knopen ze een stuk autoband rond hun voeten en lopen op deze handgemaakte sandalen tientallen kilometers per dag. Later leerde hij dat de Rarámuri net bekend staan om hun mooie loopstijl en oneindig uithoudingsvermogen.

Terug thuis in Antwerpen bleef Edel geïnspireerd door zijn geliefde Rarámuri. Hij besloot zijn avontuur gewoon verder te zetten en zijn eigen modieuze Rarámuri sandaaltjes te ontwerpen. Hij koos voor een zooltje vervaardigd uit leder en vulkanisch rubber, dat gecombineerd kan worden met een ruim aanbod linten in prachtige kleuren en diverse stoffen.

De opbrengst van Rarámuri Sandals wordt gedeeld met een goed doel genaamd ‘Cooperatice for Educations’. Deze organisatie heeft als doel de armoedecyclus in Guatemala te doorbreken. Met de campagne ‘The Thousand Girls Initiative’ steunen ze meisjes en jonge vrouwen in het krijgen van degelijk onderwijs. Edel koos ervoor dit goede doel te steunen. Als vrijwilliger heeft hij enkele maanden lesgeven in Guatemala. Hij begrijpt de waarde van een goede educatie als geen ander en weet dat zijn bijdragen naar de juiste plaats gaat. Edel prijst zichzelf gelukkig dat hij iets kan teruggeven aan de mensen van Centraal Amerika.

THERE IS A RARÁMURI SPIRIT IN EACH OF US.