Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

‘Back to the roots’ met onze nieuwe branding

Misschien merkte je het al op: onze website ziet er anders uit. Rarámuri heeft een nieuwe look, die je vanaf nu overal zal zien opduiken. Ontdek onze inspiratie; de rijke geschiedenis en prachtige kleuren van de Rarámuri indianen.

‘Back to the roots’

Rarámuri betekent letterlijk ‘zij met zwevende voeten’. De behendigheid, doorzetting en uniek schoeisel van deze indianen waren de rechtstreekse inspiratie voor de Rarámuri-sandalen. Op hun handgemaakte sandalen lopen de indianen – ze wandelen nooit gewoon – tientallen kilometers per dag. Met een onwaarschijnlijke sierlijkheid en souplesse.

Diezelfde eenvoud en creativiteit vormen de basis van onze sandaaltjes. De zool werd verbeterd door een combinatie van leder en vulkanisch rubber. De levendige kleuren en de knoopmethode van de Rarámuri bleven bewaard. En dat merk je ook in onze nieuwe branding.

Het scheppingsverhaal

In de nieuwe vormgeving vormen belangrijke symbolen uit de Rarámuri-cultuur een houvast. Zo zien de indianen de zon en de maan als hun scheppers. Volgens de legende leefden ze in duisternis nadat de maan het licht van de zon afnam. Pas nadat de indianen de twee hemellichamen tesqüino, een traditioneel drankje, voorschotelden, werd het terug licht op aarde.

Begeleid door het  nieuwe licht brachten twee indianenkinderen drie zaden en drie bonen mee van de top van de nabijgelegen Lavachiberg. De overlevers plantten de zaden zorgvuldig in hun eigen dorp, waarna de Rarámuri echt tot levenkwamen. De indianen geloven dat ze allemaal afstammen van die zaadjes.

Herkenbare kleuren en elementen

De Rarámuri-kleuren zijn uit het leven gegrepen. Het oranje verwijst naar de traditionele kledij van de indianen. Hun gewaden zijn kleurrijk en vrolijk. Het groen verwijst naar de ongerepte natuur. The Copper Canyon, een van de valleien waar duizenden Rarámuri samen leven – staat gekend om zijn groene bergtoppen en zijn zuivere lucht.

Tegelijk is het logo grondig gewijzigd. De ‘R’ met het blaadje in verwijst bijvoorbeeld naar het ontkiemend zaadje uit het scheppingsverhaal van de Rarámuri. De verbinding tussen de indianen en de natuur is onverbreekbaar. En die band eren we graag. Daarom planten we per verkochte sandaal een boom.

De nieuwe huisstijl bouwt verder op onze jarenlange kwaliteit maar bovenal is hij rechttoe rechtaan. Net zoals de sandalen. Eenvoudig en met respect voor traditie en natuur, ideaal om je te vergezellen op al je avonturen. Safe travels!

Wij gebruiken cookies om je de beste ervaring te bieden. Als je doorgaat gaan we ervan uit dat je hiermee tevreden bent.

Ontvang 10% korting!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg 10% korting op je sandalen